busreizen‎ > ‎2015‎ > ‎

20150500 Vijfdaagse Raalte

Verslag van de vijfdaagse van 4 tot 8 mei 2015. 

Maandag 4 mei.
Toen Arie ons allemaal had opgehaald zijn we richting Lunteren gereden waar we koffie/thee met gebak hebben gehad bij Restaurant de Goudsbloem. Nadat de eigenaresse nog een groepsfoto van ons had genomen, gingen we naar het Wolfershuus in Zelhem voor de lunch. Hier werden we heel hartelijk ontvangen. De eigenaar vond het leuk dat wij er weer waren.
Toen via een mooie route naar Hotel De Zwaan in Raalte gereden. Nadat we koffie/thee hadden gekregen gingen we onze kamers opzoeken.
's Avonds zijn we met een paar gasten naar de dodenherdenking in Raalte geweest, dit was heel indrukwekkend. De andere gasten bleven in het hotel naar de televisie kijken. 

Dinsdag 5 mei.
Iedereen mocht uitslapen. De ochtend hadden ze vrij. 's Middags zijn we gaan varen in het plaatsje Ossenzijl door de Weerribben. Het hing er nog even om of het door zou gaan, want er was heel slecht weer op komst. Nadat ik de rederij had gebeld zei de Kapitein kom maar deze kant uit, want ik heb de ervaring dat het weer opknapt. We zouden om half 3 varen en dat werd kwart over 3 maar toen hebben we ook een hele mooie tocht gehad door de Weerribben. Geweldig zo mooi als het daar is.
's Avonds hebben we een dia avond gehad over de omgeving Raalte. Heel interessant en een goede uitleg over alles. zo was dag 2 al weer voor bij. 

Woensdag 6 mei.
Mevrouw Ruisendaal is vandaag opgehaald om naar huis te gaan ze was ziek geworden. Dit was erg sneu voor haar en ook wij vonden het jammer dat ze naar huis moest. We hebben gebeld hoe het met haar ging en het bleek dat ze bronchitus had. We zouden in de ochtend naar het Email museum gaan, maar dit hebben we veranderd naar de middag. De gasten willen graag in de ochtend naar de markt in Raalte.
's Middags naar Emaille-museum in Holten. Er was hier zoveel te zien van de bakjes voor zand, zeep en soda. Ook de eerste brommers stonden daar. Er waren ook verschillende gasten die hun eerste brommer er nog zagen staan. Ook mijn eerste brommer stond er een Mobilette zo leuk. De fornuizen en de lampetkan en de oliestelletjes stonden er. Er werden gelijk allerlei lekkere gerechten genoemd die op de oliestelletjes werden klaar gemaakt. Hierna via een mooie route terug naar Raalte. 's Avonds ging een gedeelte voetballen kijken andere deden een spelletje rummykub en er waren gasten die bij de open haard zaten. Zo was de avond weer snel voorbij. 

Donderdag 7 mei.
's Morgens een mooie route gereden via Heino en nog meer mooie weggetjes en plaatsjes. 's Middags naar Den Ham waar we met de Paardentram anderhalf uur door de bossen heben gereden. Trees Koopmanschap en Maxi Schroder zaten op de bok, dat vonden ze geweldig, en ze hebben dan ook echt genoten.
's Avonds hadden we het Shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren, ze waren met 35 zangers.De gasten deden allemaal enthousiast mee met de liedjes die er werden gezongen.Marja een van de gasten ging tussen alle mannen in staan en heeft ook meegezongen. Geweldig. Ook hebben we nog polonaise gedanst. Voor dat je er erg in had was de avond al weer voor bij. Het was super gezellig. 

Vrijdag 8 mei
De koffers gepakt en op de gang gezet. De rest van de ochtend hadden we vrij. Arie Bart en ik zelf hebben de koffers naar beneden gebracht gesorteerd op opstapplaatsen en in de bus gezet. We hebben met elkaar nog koffie/thee met een heerlijk gebakje bij bakkerij Jorink aan de overkant van het hotel genomen.
Na de lunch hebben we Benny Hans en Linda van het hotel bedankt voor alles wat we hadden gehad het was een heel goed hotel. Toen zijn we naar Nagele gereden in Schokland waar we nog iets hebben gedronken. Daarna na Amersfoort waar we bij de Kabouterhut nog heerlijk pannenkoeken hebben gegeten. Ook nog een drankje en een ijsje ontbraken niet. Toen weer richting Naarden.

Alles is weer prima verlopen en wat was het weer super gezellig en leuk. In oktober gaan we weer.
Tiny

Ziet u hier geen diavoorstelling ? klik dan hier......