busreizen‎ > ‎2016‎ > ‎

20160825 Buffels en Alcapa's


Op 25 augustus zijn we met een groep met de bus naar de Waterbuffelfarm in Oldemarkt geweest. Hier werden we ontvangen met koffie/thee en appelgebak met slagroom. Toen hebben we een diaserie gezien over het ontstaan van de Waterbuffels. Wat een interessante verhalen kregen we te horen van de eigenaresse, Geweldig.

Hier hebben we ook een broodje met waterbuffelburger gegeten. Iedereen vond dit erg lekker. Nog een mandarijntje toe. Ook hebben de gasten nog even in het winkeltje kunnen kijken en iets kunnen kopen.


Hierna zijn we naar de Alpaca's gegaan in het plaatsje Rutten. We wisten niet wat we er van moesten verwachten, maar het was heel leuk en erg leerzaam. Je hebt verschil tussen 2 soorten alpaca's. Je hebt ze met kort harig wol net als de vacht van een schaap, en je hebt de langharige.

Afgelopen week was er een veulentje geboren maar de moeder was 3 dagen er na overleden. Dit hield dus in dat er een andere moeder bij moest die ook dit kleintje wilde voeden. Dit is gelukt. Aan de hand van de foto's kunt U zien hoe mooi het is. We hebben met elkaar een heleboel bijgeleerd.Lees hier de flyer....