busreizen‎ > ‎2013‎ > ‎

20131007 Vijfdaagse Hotel de Zwaan in Raalte

Vijfdaagse bustocht


Maandag 7 oktober 2013
Om 8.30 uur zijn we vertrokken bij de Schakel vandaan. Toen naar de andere opstapplaatsen. Daarna via een mooie route naar de koffie/thee met gebak. Om 10.30 uur koffie/thee gedronken bij de Zwarte Boer in Leuvenem bij Ermelo. Onderweg nog gestopt want de wielerploeg van de Rabobank met Leontine van Moorsel kwam er aan, dus even staan kijken. Toen naar Heerde voor een heerlijke koffietafel bij de Keet.
Daarna via een mooie route naar hotel De Zwaan in Raalte. Hier werden we verwelkomt met warme apfelstrudel met slagroom en koffie of thee.
Toen hebben we de sleutel van de kamer gekregen. Iedereen was tevreden over de kamers.

Dinsdag 8 oktober
De gasten hebben vanochtend vrij. Vanmiddag naar bakkerij en ijsmuseum in Hellendoorn.Wat was het leuk in het museum. Eerst hebben ze laten zien hoe roosjes en beestjes van marsepein en suikergoed worden gemaakt. Daarna een demonstratie luxe broodjes maken. Arie heeft ook nog mee gedaan want hij is broodbakker geweest.
Daarna nog uitleg over hoe het vroeger bij caraco werd gemaakt. De fabriek van caraco is nu overgenomen door ola ijs van unilever.
Ook hebben we nog een kopje koffie/thee met een speculaasje gekregen. Intussen waren de broodjes klaar en die kregen we ook mee naar het hotel.
Ik heb ze bij me gehouden. Vanavond een hele mooie dia presentatie gehad over allerlei vogels. Dit werd heel goed gepresenteerd.
Daarna nog een drankje en toen naar bed.

Woensdag 9 oktober
Vanochtend begonnen met de heerlijke broodjes die we hadden mee gekregen uit Hellendoorn.
Vandaag gaan we naar de markt hier in Raalte. Het weer is niet zo mooi. Vanmiddag naar het natuurdiorama in holten. Wat we hier allemaal hebben gezien was in een woord geweldig. De opgezette vogels en andere beesten was werkelijk heel mooi. Ook hadden we een film waar we op konden zien hoe de beesten werden opgezet. Heel mooi allemaal en indrukwekkend hoe dat werd gedaan.Al met al was het weer een mooie en leerzame dag voor ons allemaal.

Donderdag 10 oktober
Vanochtend een mooie route gereden. Onderweg koffie of thee gedronken in Diepenheim. Daarna de lunch in het hotel. Vanmiddag naar Ommen geweest waar we zijn gaan varen over de vecht. Vanavond een muzikale avond. Al met al weer een gezellige dag geweest.

Vrijdag 11 oktober
Koffers pakken deze op de gang zetten om 10 uur komt er een busje van Jan Hol om de bagage op te halen. De gasten zij nog vrij om te winkelen of nog even koffie te drinken met wat lekkers. Daarna de lunch en dan via een mooie route en onderweg nog iets gebruiken naar de Lage Vuursche voor een drankje en een heerlijke pannenkoek. Ze mochten zelf uitzoeken wat voor smaak ze wilde. Daarna nog een toetje of een kopje koffie of thee. Iedereen vond het een goed idee om in het vervolg de 5 daagse af te sluiten met een pannenkoek. Dus dat houden we er in.
Om ongeveer 19.30 uur waren we bij het Ravelijn en daar stond het busje met de koffers al te wachten. Een heleboel mensen vlak bij de deur afgezet want het was vreselijk slecht weer. Iedereen vond dat fijn.

De plannen zijn om in mei 5 dagen naar Zuid-Laren te gaan, iedereen gaat dan weer mee bij leven en wel zijn.
Het is weer een geweldige 5 daagse geweest.

Groetjes Tiny