Ouderenkring

De activiteit, die het hele jaar door iedere donderdagochtend plaatsvindt, is bedoeld voor ouderen, die ongeveer 80 jaar of ouder zijn, alleenstaand zijn, zelfstandig wonen, zelf naar de Wijkpost kunnen komen en gezellig mee willen doen met gesprekken en spelletjes.

We hebben drie zeer betrokken en ervaren vrijwilligers die deze activiteit vormgeven. Zij starten met een groepsgesprek, waarbij alle ruimte is voor de verwerking van de incidenten des levens en bijna vanzelf ook de groepscohesie wordt verstrekt. Er worden aansluitend enkele zeer bescheiden lichamelijke oefeningen gedaan, gericht op het in stand houden van het huidige niveau van de deelnemer ("niks omkleden, niks moeilijk doen"). De ochtend wordt afgerond met enkele spelletjes, zoals rummikub.

De activiteit bestaat al meer dan 15 jaar en ontving in 2015 het Naardens Compliment. Er zijn gemiddeld 8 tot 10 deelnemers.

Wij zoeken nog deelnemers! Mocht u interesse hebben in deze activiteit, geef dan graag uw gegevens door aan info@wijkpostdeschakel.nl.