Busreizen

De Schakel organiseert al jaren met veel succes busreizen voor ouderen. Deze reizen variëren van 1-daagse tot 5-daagse reizen.

Lijkt het u leuk een keer mee te gaan? Bel of mail gerust naar De Schakel voor informatie. U kunt ook contact opnemen met de reiscommissie: mevrouw Tiny van der Horst, tel 035-6949312.

Al onze busreizen worden gegarandeerd zonder winstoogmerk uitgevoerd.

Alles over de busreizen

Vanuit het wijkcentrum

Wijkpost de Schakel is een begrip in de regio. De meer dan tienduizend bezoekers per jaar bieden we een plek van ontmoeting, gezelligheid, activiteiten en cursussen. Daarvoor zijn zo’n 35 vrijwilligers in touw. En ze doen dat met veel plezier. We zijn een stichting, we mogen dus geen winst maken, en dat willen we ook helemaal niet. Er is een basissubsidie van de Gemeente Gooise Meren. Onze activiteiten moeten dus kostendekkend zijn. En ook niet meer dan dat. Onze busreizen zijn scherp geprijsd; we werken met professionele bedrijven (busbedrijven, horeca, etc.) en met een vrijwillige reisleiding. Gewoon omdat het leuk is.

Dagtochten en meerdaagse reizen

We verzorgen iedere maand/zes keer per jaar een geheel verzorgde dagtocht naar boeiende bestemmingen. Tochten van een volle dag naar een aantrekkelijke bestemming en alles inclusief koffie, thee, lunch. De ritten zijn kort, meestal zijn er geen pauzes. We rijden over leuke en mooie routes over rustige wegen. Vaak rijden we binnendoor om de saaie snelwegen te mijden.

Tweemaal per jaar een meerdaagse reis. Zodat u er eens even helemaal uit bent. En dat doen wij al ruim 10 jaar. Ook dan blijven we binnen Nederland op één standplaats in een ordentelijk hotel. Er is iedere dag wel wat te doen voor de reizigers; excursies zijn inbegrepen evenals alle maaltijden, koffie en thee onderweg. Alleen die borrel voor het slapengaan durfden we niet hoofdelijk om te slaan. Dus die betaalt u zelf.

We bieden deze reizen aan omdat we het leuk vinden. Leuk om samen met mensen dingen te doen. Dat u het daarbij naar uw zin heeft is dus vanzelfsprekend. Zonder tevreden reizigers geen tevreden vrijwilligers. Kortom: We zorgen voor een reis waar u tevreden over kunt zijn.

Zomaar een dag meegaan met zo’n busreis. We kunnen ons voorstellen, dat u nog vragen heeft. Bijvoorbeeld over de mate van zorg die we kunnen leveren en of de wel rollator mee kan. Of zo’n reis voor u wel haalbaar is of juist te weinig actief. Bel gewoon eens met onze reisleidster voor overleg: Tiny van der Horst op 035 - 6949312