Klaverjassen

Vanaf 5 september 2023 gaan we weer starten met klaverjassen! Om de week op dinsdag. Komt u ook? Vanaf 14:00


Op 11 oktober 2022 bestaat “de Klaverjasclub De Schakel” 43 jaar! 

De van oorsprong bestaande “klaverjasclub Meerlust” is op 11 oktober 1979 in het wegrestaurant Meerlust gestart. Na verloop van tijd was het noodzakelijk dat de klaverjasclub meerdere keren moest verhuizen. Zo is het klaverjassen een aantal jaren gespeeld in het gebouw van de toneelvereniging aan de Kloosterstraat. Dit was voor de fanatieke klaverjassers afzien; slecht verwarmd dus in de koude wintermaanden dikke truien aan en sjaals om, maar gespeeld moest er worden. 

Later kon de club verhuizen naar Concordia. Helaas, met het komen van Jan des Bouvrie moest de klaverjasclub ook dit gebouw verlaten. Weer een nieuwe locatie en wel een zaal bij Scan. Helaas kon de club de hoge huur niet meer opbrengen en zijn zij in november 2002 uitgeweken naar De Schakel. 

Bijna 20 jaar houden zij naar alle tevredenheid de klaverjasclubavonden in De Schakel. Met het betrekken van de nieuwe ruimte werd ook de naam gewijzigd van “klaverjasclub Meerlust” in “klaverjasclub De Schakel”. Drijvende kracht achter de club is mevrouw Beb Kerkhof. Al gedurende 33 jaar is zij de inspirator bij de klaverjasclub. “In mijn hart is het nog steeds “Meerlust” hoor.” geeft zij aan. 

Samen met mevrouw Joke Kruijswijk, leiden zij het wel en wee van club in goed banen. “Wij hebben door de jaren heen dus veel meegemaakt met de club” aldus mevrouw Kerkhof “veel leden zijn ons ook ontvallen.”

Voor meer informatie: 

Gerda Schoormans op 035-6940072

Carolina Gorterop 06-22262725